Gerlos

Beoordeling

Dorp
Skigebied

Dorp informatie

Hoogte 1247 m
Dalafdaling Ja
Liftverbinding Ja
Aprés-ski Ja
Familiedorp Ja
Zwembad Ja
Wellness center Nee

Skigebied informatie

Piste 166 km
Langlaufloipe 200 km
Prijs skipas €215,00/ 6 dagen
Meer informatie >>

Delen

Het bekende ski dorp Gerlos ligt in de uitgestrekte Zillertal Arena, een gebied in de Oostenrijkste deelstaat Tirol. Op een afstand van 165 km van Salzburg en slechts 70 km van Innsbruck, is Gerlos zowel per vliegtuig, trein, bus en auto zeer goed bereikbaar. Het skigebied dat tussen de 1300 en 2500 meter hoogte ligt biedt ruim 139 km skipistes waarover 51 moderne liften zijn verspreid die de wintersporter naar het begin van de afdaling brengen. Na de skidag worden de pistes met wel 32 pistemachines weer in perfecte conditie gebracht. In het dal zijn goede langlauf mogelijkheden en vind de bezoeker diverse routes, waarvan de hoogste op 1640 meter gelegen is.

Het Snowpark bij de Vorkogel-lift is met wel 30.000m2 de perfecte plek voor de freestyler om zich helemaal uit te leven. Het park dat op 2020 hoogte ligt is ingedeeld in drie secties, één voor de beginner, een kicker-line voor de gevorderden, en een pro-line voor de professional. Ook aan kinderen is volop aandacht besteed in de ‘Arena Kids Club met Billy’ en door de kinderskischolen die lesgeven op speciale kinderpistes. Naast de traditionele wintersporten is er in Gerlos, en in de omliggende gebieden gelegenheid om lekker te rodelen, zelfs ’s avonds over goed verlichte banen. Wandelen en zelfs wandelen met sneeuwschoenen kan natuurlijk ook. Op de website van het skigebied staan goede wandeltips. In de lucht zijn regelmatig paragliders te zien en op de wandelpaden kan het zijn dat een Amerikaans of Argentijns ranchpaard je inhaalt: rijles wordt aangeboden in het dorp.

Wellicht staat Gerlos nog het best bekend om zijn uitgebreide, voornamelijk Nederlandse, après-ski. Half december openen de clubs hun deuren en kan er volop gefeest worden. Voor de nodige ontspanningsmomenten bieden diverse hotels een wellnessprogramma aan, inclusief massages, buitensauna’s, lichttherapie en modderbaden. Naast deze luxe hotels biedt Gerlos accommodatie en eetgelegenheid voor ieder budget. Kortom, deze populaire en groots opgezette wintersportbestemming heeft alles wat de wintersporter maar nodig kan hebben.

Afstand Utrecht
/
 
Dichtstbijzijnde vliegvelden
- Innsbruck (/ )
- Salzburg (/ )
- Verona (/ )
Boek je vliegticket:
Vliegtickets.nl
Cheaptickets.nl
Vliegwinkel.nl
 
Dichtstbijzijnde treinstations
- Hopfgarten (/ )
- Wörgl (/ )
- Jenbach (/ )
Boek je treinticket:
Nshispeed.nl
Ski Trein
Alpen Expres
 
Deel als eerste jouw ervaring met Gerlos